Trädgårdsritningar

Designpaket

Plantering

Vill du skapa en vacker rabatt för att välkomna dina gäster eller skapa ett blickfång i din trädgård? Jag hjälper dig med växtval och komposition för att skapa en planteringsyta som passar i din trädgård. Jag ritar även in rabattkanter som passar ihop med ditt hus och som gör att växterna håller sig på plats.

Ingår:

☐ Planteringsplan
☐ Växtlista
☐ Vybilder

3 000kr inkl moms

Uteplats

Passar dig som vill förnya en del av trädgården. Du får ett designförslag på till exempel en ny uteplats eller entrélösning. Passar om du behöver ritningar för altan, pergola eller utekök. För en sammanhållen yta på upp till 100kvm. Det ingår även tre växtförslag som utgör basen för den gröna känslan på din nya trädgårdsplats.

Ingår:

☐ Illustrationsplan
☐ Måttsatta ritningar
☐ Vybilder
☐ 3st karaktärsväxter

6 000kr ink. moms

Översikt

Designpaketet som passar dig som vill förnya och förbättra din befintliga trädgård så att den blir vad just du önskar dig. Det passar också dig som ska anlägga en ny trädgård och behöver en övergripande plan. Här får du ritningar för markmaterialen i din trädgård samt placering av planteringsytor. Inga fullständiga växtlistor, men däremot 5st karaktärsväxter som utgör basen för den gröna känslan i trädgården.

Ingår:

☐ Illustrationsplan
☐ Markplan
☐ Vybilder
☐ 5st karaktärsväxter

12 000kr ink. moms

Fullständig

Passar dig som vill skapa din alldeles egen drömträdgård från grunden, antingen genom en total make-over av din befintliga trädgård eller som en fullständig plan för en ny tomt. Här ingår fullständiga planteringsplaner med växtlistor för rabatter, buskar och träd. Ritningar för altaner, stenläggningar och trädgårdsgångar. Stilen på ditt hus vävs ihop med stilen på din trädgård så att växter, former och material skapar en harmonisk enhet.

 Ingår:

☐ Illustrationsplan
☐ Markplan
☐ Planteringsplan
☐ Vybilder
☐ Sektionsritningar

18 000kr ink. moms

Anläggning

Samarbete med Bygg Gänget

Jag har ett samarbete med byggföretaget Bygg Gänget. De utför arbeten inom både husbyggnation och anläggning. Om du bor i Stockholmsområdet kan de hjälpa till med grävning och trädgårdsanläggning, plattläggning, murarbeten, altaner osv. De anlägger och jag ritar. Gå gärna in på deras hemsida och läs mer om de tjänster de erbjuder. 

Exempelprojekt

1. Ett trädgårdsprojekt börjar oftast i ett fysiskt platsbesök. Vi går då tillsammans runt på tomten och pratar om de funktioner och den känsla ni vill ha på platsen. Jag kollar på hur solen rör sig, var det finns insyn och varifrån det blåser. Jag fotar och mäter in viktiga byggnader, träd och andra fasta objekt på platsen.

2. Jag sammanställer inspirationsbilder och punktar upp de funktioner vi vill få till på platsen. En snabb planskiss skickas till er, där vi bollar placering och formspråk på de viktigaste delarna i trädgården.

3. Jag bygger upp en digital 3D modell på tomten där växtlighet, markytor och strukturer kommer på plats. Beroende vilket designpaket ni valt har 3D modellen olika detaljeringsgrad.

4. Ni får en illustrationsplan och perspektivbilder skickade till er. Här kollar ni igenom det ni ser och skickar en lista med de ändringar ni vill göra.

5. Jag gör de ändringar ni skickat till mig samt exporterar ut en slutgiltig version med illustrationsplan, perspektivvyer och grovt måttsatta ritningar. Beroende på vilket designpaket ni valt skapar jag även planteringsplaner och sektionsritningar.

Väljer ni designpaket fullständig finns allt material som anläggningsföretaget behöver för att anlägga er nya trädgård. Behövs bygglovsritningar för exempelvis något plank, mur eller komplementhus kan jag hjälpa er med det mot en extra kostnad.